← Tilbage til oversigten

Lauritshøj allergivenlige boliger

Boligområder | Erhverv / Sundhed | Vand / Klima

Fakta: Udeareal til 67 boliger * Al2boliger * We Architecture * JWH Arkitekter * Norconsult * 2017-2021

Med fokus på sundhed og allergivenlighed i såvel projektets boliger og særligt i stedets grønne omgivelserne, bliver Lauritshøj er en levende bydel, som er placeret på tærsklen mellem by og land og opført med fokus på fællesskab, kontakt til naturen.

At forene to grupper, der længe har været i strid med hinanden – beplantning og pollenallergikere, er omdrejningspunktet for at skabe mangfoldighed og fællesskab sammen med tæt naturkontakt til projektets grønne omgivelser i det større boligområde.

Lauritshøj ligger i Skødstrup og med den nyligt opførte letbane ligger den kun et øjebliks transportafstand fra Århus by. Boligerne kombinerer denne nærhed til byen med kvaliteterne ved at bo på landet, f. eks. terrasser med plads til udekøkken, legearealer og til dyrkning af grøntsager i egen have. Boligblokkene ligger i et vifteformet mønster, som optimerer boligernes lysindfald og udsigtsforhold samt forbedrer og afvandingsforhold for terrænet.

Områdets primære vej snor sig gennem bebyggelsens centrum. Her ligger områdets fællesfaciliteter som legepladser, grillpladser og fælleshus, mens små stier leder fra den til de enkelte klynger af boligblokke. Lauritshøjs beplantning udvælges efter hver plantes vand- luft- og jordrensende evner samt allergivenlighed. Overfladevand ledes via små render til en levende biotop med vandrensende planter, mens man ved opsatte bede og plinte kan læse notater om planternes karakter og rensende evner.

 

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991