← Tilbage til oversigten

Hundelev midtby

Byrum

Fakta: Hjørring kommune * Byfornyelse * 2015-2016

byMUNCH har for Hjørring kommune, sammen med en aktiv borgergruppe i Hundelev, kommet med et bud på hvordan en byfornyelse af Hundelev centrum kan tranformeres og i fremtiden blive et aktivt sted for byen borgere og turister.

Den Nordjyske by Hundelev er, for mange, en gennemfarts by på vejen fra Hjørring til Lykken. Der er et stort ønske fra byens borgere om at ændre dette, Hundelev vil kunne ses, huskes og fremstå som en aktiv by i udvikling frem for afvikling. Ideen er at danne et blikfang for de forbipasserende turister, besøgende og lokale. Vi har, inspireret af byens borgere, valgt den historiske transformation som tematik/ blikfang. Brugsen udsmykkes med historiske butiksfacader. Busskuret omdannes til den gamle “fine” stue. Belysningen skabes af en variant af gamle og ny designet armaturer. Den gamle skolebygning transformeres og det historiske fortælles ved hjælp af facademalerier med datidens skoleelever og lege som kommer i samspil/ kontrast med nutidens unge. Vægmalerierne kan evt. suppleres med lokalhistorie eller fakta om skole og butiksudvikling i Danmark. På særlige vigtige gang- og synsakser udlægges “tæppeløbere” med historiske mønstre der guider folk til Multipladsen, Folketsplads, Mødestedet eller byens busstop.

snit

A3 1-400

 

snit

snit2

 

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991