← Tilbage til oversigten

Hospitalsgade Randers

Byrum

Fakta: byfornyelse * randers kommune * 2013-2014 * 5 mio * leg & viden

Hospitalsgade er en wayfinding bydelsomdannelse i Randers – Et projekt tilpasset en politisk målsætning omkring at guide byens borgere og byens mange besøgende over et trafikalt knudepunkt hen ad en monoton vej og ned til gågaden. Projektet er i lige så høj grad en fysisk bydelsomdannelse som det er et strategisk, økonomisk og identitetsskabende projekt set i en større bysammenhæng.

 

Randers Kommune ønsker at trække flere besø­gende til midtbyen og skabe mere liv og aktivitet i gademiljøet. Som et led i denne målsætning har kommunen besluttet, at Hospitalsgade, der forbin­der Randers Regnskov og midtbyen, skal forskøn­nes med henblik på i fremtiden at fungere som en attraktiv, oplevelsesrig og legende indgangsport til byen. En bydelsomdannelse med wayfinding i fokus. Et mønstret dyretæppe lægges ned over ga­deforløbet og vækker folks nysgerrighed og giver regnskovens besøgende lyst til at fortsætte deres opdagelsesrejse i et indbydende, interaktivt gade­miljø, der på legende vis fører de besøgende ind i midtbyen. Fornyelsen skal omdanne den kedelige gade til et dynamisk og tætpakket læringsunivers, der kribler og krabler med leg og læring omkring byen og dens dyr. Et ”lytterør” forstærker fuglenes kvidren og et stort forstørrelsesglas gør det muligt at se selv den mindste bille. Via QR-koder og mobiltelefoner kan en række spændende opgaver og fortællinger aktiveres. Bl.a. kan man åbne den kriblende undergrund og få indsigt i rotternes dagligdag under jorden – hvordan ser deres gang­system ud, hvad lever de af og hvor sover de?

Se artikel fra Grønteknik

Se projektet  i TV 2 Østjylland

Vist på Canadisk arkitekturblog – Le Pamphlet 

IMG_2022

IMG_2031

IMG_7008

IMG_7007

IMG_7014

IMG_2032

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991