← Tilbage til oversigten

Fremtidens bæredygtige almene bolig

Boligområder

Fakta: Åben Idékonkurrence * vinder 1 fase * Lisbjerg * udearealer * 2014

“Arkitektonisk nytænkende og sermed et vigtigt bidrag i debatten om udvikling af den almene bolig” – dommerkommiten

ByMunch har i samarbejde med Vesthardt arkitekter, Archiwoo, Poul Bæk Pedersen, Tri-consult deltaget i den åbne idékonkurrence omkring Fremtidens bæredygtige almene bolig, der var udskrevet af Ministeriet for by, bolig og landdistrikter. Projektet blev udvalgt som vinder af etape 1 og gik derfor videre til anden etape.

Ud over en hurtig forbindelse til Aarhus midtby er det helt særlige ved den nye bydel i Lisbjerg, at man kan bo i naturen, med udsigt og nem adgang til grønne områder og herigennem fremme en sund og aktiv livsstil. I Danmark har vi i dag en situation, hvor 27% af de danske dyre- og plantearter er forsvundet, truede eller sårbare. Naturen sikre grundlaget for sundhed og livskvalitet blandt beboere og besøgende. Yderligere opstår der derved også muligheden for proaktivt at sikre en solid klimatilpasning. Projektets vision for fremtidens bæredygtige Almene boligområde i Lisbjerg er, at man med udgangspunkt i grønne og bæredygtige principper omkring det gode liv og biodiversitet, har en oplevelse af at bo i naturen. Som et supplement til konkurrenceplanen er der derfor udformet et løsningskatalog, som skal danne grundlag for den videre bearbejdning af projektets udearealer. Løsningskataloget indholder f.eks. krav til fødedannende planter, overskudsjord, sammenhængende biotoper, permeablebelægninger, komposthåndtering osv.

postkort_forside

 

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991