← Tilbage til oversigten

Munkehatten

Skoler / Institutioner / Leg

Fakta: byrum og udearealer * odense kommune * frede nielsens tegnestue * 2009-2010 * 70 mio

I samarbejde med Odense Kommune har vi ud­viklet udearealer til daginstitutionen Munke­hatten – et projekt med særlig opmærksomhed på leg, læring og bæredygtighed.

Institutionen ligger på en fantastisk grund, om­givet af store træer. Hovedidéen er at få skoven, lysningen og blomsterengen ind på egen grund og skabe et nærmiljø hvor man kan plukke blomster, klatre i træer, spille bold, lave huler, spise bær eller gemme sig bag de høje hække. Sammenkoblingen mellem legearealet og institutionen forstærkes via en vifte af stier, der går fra institutionen og ud i de mangeartede omgivelser.

Projektet arbejder med børneinstitutionens mål-sætning om sundhed, udeliv, bevægelse, sans, leg og nysgerrighed overfor naturen. Dagene skal være mangfoldige og årstider og højtider markeres. Alle sanser skal kunne bruges – løb så vinden river i håret, hak i jorden så den dufter, smag på de selv­plukkede jordbær. Mærk på livet.

Projektet indeholder alle processer fra skitse til og med projektering.

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991