← Tilbage til oversigten

Motalavej

Byrum

Fakta: Byrum * BoligKorsør * 2016

Motalavej ligger ved Halskov tæt på Korsør Station, indfaldsveje til byen samt Korsør Bypark. I 2015 har området omkring Motalavej gennemgået en gennemgribende renovering. Motalavej er i dag en livsgiver i området, samtidig er vejen en barriere mellem to små ’centrummer’ med meget og hurtigkørende trafik.
Ideen er at skabe et nyt samlet og synligt centrum med fokus på nye fartdæmpende installationer. Ideen er med et nyt aktivttorv, fartedæmpende lysinstallation , vejbump og vejindsnævring at forbinde kvartershusets plads med den nye kvarterspark, samt sænke farten på Motalavej. Langs Motalavej ændres belysningen fra alm. vejbelysning til en ny type belysning der placerers enkeltvis og i en fast tæt rytme, så der opstår en fornemmelse af at man kører stærkere end man egentligt gør. Yderligere dannes en spændende skulpturel ribbenseffekt, der vil kunne ses på lang afstand. Motalavej indsnævres med særlige runde megapulleter i beton, pulleterne udsmykkes med striber i refleks. Sammen med de nye puletter udføres pudebump ved vejindsnævringen.

snit motalavej bymunch 1 web

snit motalavej bymunch 2 web

1-350

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991