← Tilbage til oversigten

Godsbanen Aarhus

Byrum | Helhedsplan | Vand / Klima

Fakta: byrum og bebyggelsesplan * århus kommune * poulsen og partnere * 2009-2009

Århus kommune planlagde at lave det gamle godsbaneområde om til kultur- og ungdomsområde, og vi blev indbudt til at deltage. Grundtanken i vores projekt er, at området skal være en ny og anderledes bydel, for godsbanearealet er et rum med en anden historie, udtryk og kabelsesproces end alle andre områder i Danmark.

Planen benytter en opløst karré langs kanten af grunden, og nye vægge finder plads i det centrale kulturrum. Planter gror på sporarealer og bygninger, og de rå asfaltflader udsmykkes af områdets udøvende kunstnere. Jordskulpturer, dyrkningshaver og påmalede kunstværker opstår over tid ved særlige events. Bæredygtighed står centralt i projektet. På enkelte steder omdannes de lavtplacerede sporarealer til regnvandsbassiner og vertikale grønne facader opsuger regnvand og hjælper med luftrensningen. Det åbne kik ud af sporarealerne bevares som et romantisk industrielt billede.

Planen er blevet til i samarbejde med Poulsen og Partnere.

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991