← Tilbage til oversigten

Galten Skatepark

Byrum | Skoler / Institutioner / Leg

Fakta: Skanderborg Kommune * Områdefornyelse * byrum og udearealer * Glifbjerg Lykke * 4 mio * 2014

“Skateparken, der både retter sig til rulleskøjteløbere, bmx-cykler og skatere kan blive et fantastisk samlingssted” –                          Tage Nielsen (R), formand for byrådets kulturudvalg.

Hovedgrebet i projektet var at skabe et multifunktionelt område til byfester, musikarrangementer og sportsaktiviteter. Projektet har et særligt fokus på leg, BMX-løb, skater, rulleskøjter og motionister.

Den ”flade” park er forvandlet til et oplevelsesrigt kuperet og mangfoldigt bevægelseslandskab. Udvalgte områder og stier er anlagt med beton og derved opstår der forskellige kanter til ophold, leg, skatening og BMX-tricks. Yderligere er der et større græsareal hvor der er dannet plads til byfest, musik, teater, leg og underholdning.

Projektet er skabt i samarbejde med byens borgere, skategruppen, byfestudvalgt samt Skovby/Galtens projektforum. Parken er derfor designet efter områdets og borgernes særlige behov.
Denne tætte proces har medført at der i dag er liv og oplevelser selv på en kold og våd regnvejrsdag i parken.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem byMUNCH, Glifberg/ lykke, Skanderborg Kommune og projektforum Galten/ Skovby.

 

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991