← Tilbage til oversigten

Huset Nyvang – fremtidens plejehjem og daginstitution

Boligområder | Erhverv / Sundhed | Skoler / Institutioner / Leg

Fakta: Kåret til årets sundhedsbyggeri * Institution * Bolig * Uderum * Friis & Moltke * MidtConsult * CC Contrctor * 2017

byMUNCH har sammen med Friis og Moltke, MidtConsult og C.C Contractor modtaget prisen for Årets Sundhedsbyggeri 2017 for Huset Nyvang i Randers.

Når det gælder design af plejeboliger for mennesker med demens, er arbejdet med den menneskelige skala og de fysiske referencerammer afgørende. Vores design er skabt til at give de demente beboere plads til at leve et frit, værdigt og samtidigt sikkert liv. Et trygt sted i hjemlige og oplevelsesrige rammer, hvor det er let at orientere sig og hvor man frit kan vælge mellem ro, samvær med andre eller aktivitet. Udenfor alle fællesrum ligger en lille beskyttet terrasse til socialt samvær og nærhed. Udtrykket er stille, nærværende og trygt, uden store afvekslinger i duft eller rumlighed for derved at skabe en god base i uderummet for alle beboere. Hvis beboeren er mere fysisk tryg ved stedet, er der, fra alle de beskyttede terrasser, mulighed for at bevæge sig videre ud i det grønne rum og komme ud til oplevelsesstien. De programmerede uderum består af rum med landskabsoplevelser som de fleste kender og kan huske fra enten barndommen, raske perioder eller en tid med ophold og oplevelser ude og i naturen.  Rummene er skabt ud fra idéen om at naturen heler, idet den indrettes som et alsidigt område, der appellerer til forskellige sanser og udeaktiviteter.

Citat fra Randers Borgmester – Claus Omann Jensen roser projektet og har udtalt: ”Jeg er meget stolt af Huset Nyvang, der på mange måder lever op til Randers Kommunes visioner om at tænke anderledes og ikke være bange for at prøve noget nyt og innovativt. Byggeriet er indrettet, så borgere med demens kan fortsætte så stor en del af deres tidligere liv som muligt. Plejecenteret er bygget som et parcelhuskvarter med fritliggende boliger med terrasser, stier og haver imellem – der er et drivhus og sågar en gammel Volvo med campingvogn, så demensramte borgere med et tidligere campingliv kan genopleve gamle minder. Jeg sætter stor pris på kåringen af Huset Nyvang som Årets Sundhedsbyggeri 2017 blandt et stærkt felt af nominerede.”

Projektet er planlagt færdigudført ultimo 2017.

 

 

ACA 2011 Content DAN

 

getimagevar.asp

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991