← Tilbage til oversigten

Løget Kvarterspark

Boligområder | Byrum | Helhedsplan | Skoler / Institutioner / Leg

Fakta: masterplan og udearealer * AAB Vejle * kvarterspark * pluskontoret - COWI * 2011-2015 * 400 mio

Et af Danmarks største renoveringsprojekter til 400 mio. kr gennemføres i boligkvarteret Løget By i Vejle. Bebyggelsens primære udearealer skal bygges om og forbedres, for at Løget igen kan blive til et attraktivt, mangfoldigt og trygt område.

Løget skal være et oplevelsesrigt aktivitetscentrum for hele Søndermarken. Der skabes en spændende og levende bydel, der sammensættes i en palette af forskellige nye rum. Der skabes et nyt centrum hvor udearealerne i samspil med det nye kvarters­hus danner et levende grønt ansigt i bydelen. Nye centrale oplevelsesstier kobles på de eksi­sterende stier og skaber en øget benyttelse, mere liv, forbindelse til de omkringliggende ådale samt mere tryghed i Løget.

Boligområderne differentieres via beplantning, der skaber bydele som ”den blomstrende landsby” eller ”bydelen med de levende stakitter”. Der arbejdes med veldefinerede centrale aktivitetszoner mellem boligblokkene og gårdhusene med udekøkkener, legepladser, udendørs fitnessredskaber m.m, som vil trække beboerne til og få områderne til at summe af liv og aktivitet.

 

 

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991