← Tilbage til oversigten

Grønnedalsparken

Boligområder

Fakta: Skanderborg Andelsboligforening * Udearealer til 390 boliger * 273 mio. * 2014-2018

Vinder af Skanderborg Arkitekturpris 2018

 

ByMunch har vundet konkurrencen om renoveringen af Grønnedalsparken i Skanderborg, i samarbejde med PPF, kontur, Archinet, Oluf Jørgensen med Jøren Friis Poulsen som totalentreprenør.

Projektet omfatter renoveringen af 390 boliger og nye udendørs arealer til 274 millioner kroner. Det Overordnede hovedgreb i projektet, er at skabe et levende og attraktivt boligområde, som fremstår synligt for omverdenen og byder velkommen med tydelige definerede sammenhængende aktivitetsområder og ruter. Vi har arbejdet med at inddele området i tre forskellige zoner; “skoven”, “de røde ruter” og “aktivitetsparken”.

“Skoven” omkredser i dag boligområdet og lukker den inde. Vi har valgt at åbne området op ved ankomsten, så man kan se hvilket aktivt og skønt boligområde Grønnedalsparken er. I tæt tilknytning hertil placeres torvet og multipladsen.

“Den røde rute” tager fat i alle ankomstarealer og viser den trygge vej igennem området og vej til de rekreative attraktioner.

“Aktivitetsparken” er placeret i tæt tilknytning til bebyggelsens ankomstarealer og den røde rute. Socialt samvær og tryghed har været den vigtige faktor i placeringen. Vi har samlet funktioner således at børn, voksne og ældre kan mødes, hygge, grille eller lege sammen.

 

 

 

 

byMUNCH by- og landskabsdesignIndehaver Anita Munch Jensen * MAA - MDL * landskabsarkitekt
Rosenkrantzgade 19b 1sal * 8000 Aarhus c * Tel. +45 60886668 * info@bymunch.dk * cvr. 33355793 * reg. 7729 * konto nr. 4021991